COP сондата е най-лесният и бърз неинванзивен начин за проверка на бобините и запалителните свещи

Код за поръчка: ТА398

455,00 лв. с вкл. ДДС

Подобно на дистрибуторите, проводниците на запалителните свещи започват да изчезват от автомобилите. С новите системи за запалване COP запалителните бобини са свързани директно към свещите – елиминирайки необходимостта от проводниците на свещите. Без високоволтови искрови проводници е необходима сонда COP, за да може да видите вторичната форма на вълната на запалване.

Как работи COP сондата?

Сондата coil–on–plug и работи с повечето COP системи; Тя не изисква специални адаптери, никакви ленти от фолио и никакви батерии. Сондата Pico coil-on-plug и signal елиминира необходимостта от обратно сондиране: за да използвате сондата, просто допрете сондата до намотката.

Заедно с тестването на COP системите, сондата coil-on-plug и signal може да се използва и за получаване на много други сигнали, включително вторична форма на вълната на запалване на конвенционалните запалителни системи.

Проектирана, за да ви спести време, усилия и пари, сондата coil-on-plug и signal е най-бързият начин за тестване на двете конвенционални системи за вторично запалване с бобина.

Типична употреба

Неинванзивната диагностика е от съществено значение по време на първоначалната проверка на превозното средство и гъвкавата COP/Signal Probe/ сонда става безценна в тези сценарии. Прекъсванията в запалването са типичен пример за това къде сондата COP превъзхожда особено с модерните многоцилиндрови двигатели и ограничения достъп до бобини. Тялото на сигналната сонда може да бъде извито във всякаква форма, за да има достъп до бобини, които могат да бъдат скирити под всмукателни канали или колекторни възли. След като бъде идентифициран даденият цилиндър „нарушител“, може да се премине към окончателно решение, преди да се започне с отнемащ време ремонт. Методът същевременно е безопасен, знаейки, че проблемът с  прекъсването на запалването е открит преди разглобяването.

COP / сигналната сонда не се ограничава само до откриване на прекъсване на запалването: