Ако искате да изпробвате или да научите как се борави PicoScope сме приготвили за Вас видео уроци, ръководства и обучения.

Библиотеката (към момента 3129 записа) Ви дава възможност да споделяте и архивирате онлайн форматите си на вълни и да търсите в глобална база данни с вълни, качени от потребители на PicoScope от цял свят. Мощните опции за търсене ви позволяват да намерите „познати правилни“ вълни от автомобили, идентични на тези, на които работите. Не сте сигурни дали имате приплъзнат / неправилно монтиран ремък? Съществуват стотици Cam vs Crank вълнови форми, за сравнение. Не сте сигурни дали стартовият ток е твърде висок? Изтеглете форма на сигнала, която да сравнявате
Подробна информация тук

Има над 150 постъпкови теста с ръководство, вариращи от прости тестове на инжекторите до по-сложни теми, като тестване на CAN шината, интегрирани в софтуера. Когато изберете тестово ръководство, всички настройки са конфигурирани за вас и е заредена примерна форма на сигнала. Диаграмите и снимките след това ви показват необходимите проводници и аксесоари, как да се свържете с автомобила и как да извършите теста. След като теста бъде завършен, ще намерите указания за разбирането на формата на вълната, как функционира компонентът и типичните неизправности / поправки. С промените в технологиите на превозните средства продължаваме да добавяме повече нови тестове чрез безплатните актуализации на софтуера.

Подробна информация тук.

PicoScope 6 е най-модерният софтуер за автомобилни осцилоскопи, наличен до момента. С отличените си с награди функции и интуитивен дизайн, този софтуер е създаден, за да сте сигурни, че бързо достигате до сърцето на проблема. Функции като автоматична настройка, уроци и ръководни тестове карат новите потребители да наваксват бързо. Разширените функции, като например математически канали, буфери за формата на вълните, допулнителни тригери и референтни вълни, гарантират, че и опитен потребител няма да изгуби контрол. Съвременният потребителски интерфейс е лесен за използване. Няма старомодни копчета и циферблати. Оставяме свободното пространство за това, което е важно: вашите вълни се показват кристално, ясно и с висока разделителна способност. Софтуерът на PicoScope се утвърди като индустриален стандарт, така че времето, което инвестирате в подобряването на диагностичните си умения, ще ви бъде от полза за останалата част от кариерата ви. Редовните актуализации на нашия софтуер включват нови функции и нови тестове и са безплатни в рамките на живота на продукта.

С проста свръзка към батерията, софтуерът PicoDiagnostics бързо изпълнява следните тестове: • Тест за компресия. Включете двигателя, за да покажете бързо относителната компресия на всеки цилиндър. • Засичане на баланса на цилиндрите / откриването на неизправности . Сравнява изходната мощност на всеки цилиндър и подчертава прекъсванията. • Тест за батерията. Показва CCA, измерва състоянието на заряда и спада на напрежението при стартиране. Дава обобщаващите „Успешен“ или „Неуспешен“. • Тест на стартера. Проверява на съпротивлението на бобината и спада на напрежението в кабелите. • Тест на алтернатора. Измерва напрежението и зарядният ток. Проверява отклоненията в диодна вълна.
Подробна информация тук