Добавянето на WPS500X към вашия PicoScope разкрива нов свят на диагностика, като превръща отчитането на налягането във форма от вълни. Вътрешно-цилиндрични вълни показват проблеми с клапаните и настройката им, механични повреди, изпуснали уплътнения и блокирани каталитични конвертори.
Повечето датчици за налягане могат да измерват само в ограничен диапазон (затова имате нужда от различни типове за различни задачи). WPS500X има три диапазона в един сензор, така че е достатъчно гъвкав, за да работи точно по автомобила – налягане на горивото, налягане в трансмисията, всмукателен вакуум и дори импулси от изпускателната система.

Доставя се като пълен комплект с маркучи (компресия, гориво, вакуум, изпускане) и адаптери (изпускателна тръба, M10 / M12 / M14 конектори и универсални).

Комплект сензор за налягане WPS500X
Код за поръчка: PP939

2630,00 лв. с вкл. ДДС

Измерване на налягането

Нашият преобразувател наналягането WPS500X е главната добавка към PicoScope комплекта точно показващ нивата на вакуум и налягане до 34.5 bar (500 паунда на квадратен инч). Съчетаването в един дисплей на графиката на налягането и сигналите от електрическите компоненти в реално време предтавлява  възможност, нямаща аналог в диагностиката. По-долу даваме пример за употребата на WPS500X. Със своите три обхвата нашият датчик е оптимизиран за измервания на налягания в широк диапазон от стойности –от компресията на цилиндрите, до положителни и отрицателни стойности  на налягане в горивния тръбопровод и пулсации на отработените газове в ауспуха. Датчикът WPS500X ви дава безценни възможности за извършване на най-разнообразни тестове.

Измерване на налягането
Измерване на налягането

Нищо не може да покаже компресията на двигателя както нашия датчик за налягане WPS500X.

Измерване на налягането 01
Измерване на налягането 01
Джоб на разширението
Джоб на разширението. Всмукателният и изпускателният клапани са затворени.
Всмукателен такт.
Всмукателен такт. Всмукателният клапан е отворен, изпускателният клапан е затворен.
Измерване на налягането 02
Измерване на налягането 02
Изпускателен такт
Изпускателен такт. Всмукателният клапан е затворен, изпускателният клапан е отворен.
Компресия
Компресия. Всмукателният и изпускателният клапани са затворени.

Свързване с PicoScope:

Когато започнете диагностичното си пътуване с PicoScope, идеята за свързване към компонентите на автомобила и четенето на техните сигнали може да ви накара да се почувствате обезсърчително. В Pico сме прекарали повече от 20 години в разбиване на митовете за диагностика, като помагаме на нашите клиенти да станат част от водещите ни специалисти в сферата на диагностиката. Отделянето на време за прочитане на това ръководство ще създаде основи за много по-широко познаване и разбиране на системите и анализиране на процесите в автомобила, което от своя страна ще доведе до по-надеждна и професионална диагностика на автомобила на вашия клиент.